Taket - husets viktigste fasade.

Taket er husets femte fasade. Og også den viktigste. Det skal ikke bare være tett og funksjonelt, men skal også være estetisk pent og riktig i forhold til resten av huset. Ett utett tak kan gjøre stor skade og vil være med på å forringe boligens verdi både når det gjelder skjulte og synlige vannskader, men også rent estetisk. Et tak som er slitent trekker ned helhetsinntrykket og for dem som skal ut for å kjøpe bolig vil taket være med på å sette standarden for hvor prisen for boligen bør ligge. For selger vil det ofte være vanskeligere å selge boligen. Noe av takarbeidet kan man gjøre selv og andre ting bør man sette bort til fagfolk. Vi har både produkter for "selvbyggeren" og ekspertise for den som trenger fagfolk til å bistå arbeidet.

Vi " syr " taket sammen med egenprodusert og tilpassede beslagvare , pipebeslag , luftehatter , takrenner etc. slik at du får et tak som er til å stole på i mange år. Vi har sett mange eksempler på gode tak, men dessverre så har håndverkeren brukt ferdiglagde beslag som ikke er tilpasset taket eller så har han ikke blikkenslagerkompetanse og dermed kan det oppstå utettheter i pipegjennomføringer , gradrenneavslutninger osv. Vi ser helheten i taket og kan planlegge hver minste detalj.

Det er viktig at alle gjennomføringer,gradrenner og bygningsbeslag på taket er korrekt utført og tilpasset det taket det monteres på. Det samme gjelder dimensjonering av takrenner og nedløpsrør. Og ikke minst at takrennene er montert riktig med tanke på at disse faktisk skal samle opp alt vannet som havner på taket - og det er ikke små mengder man snakker om - og lede det bort fra huset. Les i denne artikkelen ( kilde Yr ) hvilke vannmengder det er snakk om.


Nedenfor ser du et utvalg av våre produkter til taket:

Taksteinsplater

Taksteinsplater fra Lindab har vi lang og god erfaring med. Med takpanner fra Lindab får du et tak som forener skjønnhet og styrke med rimelige kostnader. Du får helt enkelt et tak til å stole på. Også her leverer vi komplette løsninger.

LOBAS takstiger og stigetrinn

LOBAS takstiger og stigetrinn er typegodkjent, slik at feieren og andre kan ferdes trygt på taket. Våre takstiger og stigetrinn er tilpasset de fleste typer tak. På takbelegg som papp/shingel, skifer, trapestak, og båndtekket tak må det brukes stiger. På øvrige tak anbefaler vi stigetrinn da disse lett kan tilpasses det enkelte tak.

LOBAS takstiger og stigetrinn leveres komplett med innfeste-materiell og monteringsanvisning. Egne innfestepakker. Lagerføres

Lobas moderne snøfangersystem

Lobas moderne snøfangersystem leverer vi også - enten for selvbyggeren , eller vi påtar oss hele oppdraget komplett med innfeste til takstoler.

Icopal takshingel

Takpapp er et annet materiale som vi forhandler og legger. Materialet kommer fra velkjente ICOPAL.
Papp er et typisk "Gjør det selv" materiale. Vi står gjerne til tjeneste med råd og veiledning eller vi tar på oss oppdraget med å legge . Kontakt oss for et prisoverslag. Vi har lang erfaring i å legge komplette shingeltak. Shingel kan noen ganger legges direkte på gammel papp , men generelt anbefales det å " strippe" helt og legge ny underlagspapp først. Da får man et tak uten bulker og vabler og slipper en tykk avslutning av pappen på forkantbeslaget.

Takstein

Takstein - Vi selger også komplette tak med takstein. Helt i fra bunnen med underlagspapp og lekter/sløyfer og til det komplette taket med stein i forskjellige typer med pipebeslag- luftehatter-takrenner- gradrenner- vindskibeslag og andre beslag i alle varianter fra vårt blikkenslagerverksted.

Isola Powertekk

Vi har lang erfaring med å legge Isola Powertekk takplater. Isola Powertekk er ett fullgodt alternativ til takstein. Enklere og raskere å legge og holder i årtier.

Isola Powertekk stålplatetak kombinerer stor styrke med lav vekt. Dette gir unike fordeler på taket. Takpannens form, sammen med overdekning av steingranulat, gir et utseende som takstein. Powertekk er like godt egnet til nybygg som til rehabilitering av gamle tak.

Velg mellom 4 ulike farger: Rustikk-rød, Grå Struktur, Teglrød og Sort. Powertekk leveres selvsagt med en komplett pakke av tilbehørsprodukter, alle med samme overflate som takplatene. Isola legger stor vekt på funksjon, utseende og smidig tilpasning av alle aktuelle takdetaljer. Kontakt oss for mer informasjon