top of page

Pipehatter

Som blikkenslager er det en selvfølge at vi også selger,lager og monterer pipehatter. I vårt sortiment har vi pipehatter for de fleste typer piper. Disse er ferdige klar for montasje og er enkle å montere - også for selvbyggeren. Det følger med festemateriell til alle pipehatter. Vi har også mulighet til å lage på spesialmål eventuelt tilpasse pipehattene akkurat til din pipe mot et tillegg i prisen. Dette kan vi gjøre fordi vi er tilpassningsdyktige og har mulighet til å lage i et lite antall. Ta gjerne kontakt med oss for profesjonell veiledning og hjelp slik at du skal være sikker på at du får en pipehatt som du skal være fornøyd med i mange år. Husk at det lønner seg i lengden å handle av fagfolk med mange år i bransjen.

Pipevindvifte - En effektiv og rimelig løsning

Pipevindviften bidrar til å øke trekken i pipa. Den skaper et "sug" i kanalen som gjør at den effektivt ventilerer bort røykgassen. Pipevindviften som drives av luftstrømmer er en rimelig og varig løsning ( ingen elektrisk tilkobling ). Andre fordeler med Pipevindviften er at kald luft, regn og snø hindres i å trenge ned i pipa. Faren for fuktproblem og nedslag vil derfor elimineres. Fugler vil heller ikke klare å bygge reir i pipeløpet. Pipevindviften er produsert i forbehandlet og kromatert aluminium, og roterer på 2 rustfrie kulelagre i oljebad. Den er vedlikeholdsfri.

NB. Man oppnår best fyringsøkonomi med tørr ved. Dersom veden man fyrer med er fuktig kan det oppstå tjæredannelse og kondensater som kan hindre pipehatten i å rotere skikkelig. Tjæredannelse i pipeløpet kan føre til pipebrann. Det er også viktig med tilstrekkelig frisklufttilførsel.Sørg for at pipa er feiet en gang i året og fyr med god trekk og tørr ved så vil pipevindvifta fungere veldig godt og gi deg mye bedre trekk i pipa. I disse dyre energitider er dette viktig. Dårlig trekk i pipa skaper ufullstendig forbrenning og du får i tillegg til brannfare en dårlig fyringsøkonomi med dertil dårlig utnyttelse av veden.

pipevindvifte

      Bruksområder

  •  Piper og ildsteder
  •  Kjøkken
  •  Bad, wc
  •  lufting av loft
  •  Andre steder med behov for permanent avtrekk

Gratis i bruk ! Ingen elektrisk tilkobling . Enkel montasje. 3 års garanti mot produksjonsfeil

Pipevindviften har en flensdiameter på Ø 200 mm og passer til de fleste piper- selv de med firkantløp. Bunnplaten har en standard dimensjon på 37 x 37 cm, men kan leveres som ekstrautstyr på 50 x 50 cm. Pipevindviften monteres oppe på eksisterende toppbeslag på pipa eller hvis man har en murhelle på toppen kan man plugge fast bunnplaten direkte i murhella. For feiing gjøres pipeløpet enkelt tilgjengelig ved å løsne 2 vingemuttere på sokkelen, slik at øverste del av sokkelen vippes over til siden. Ta gjerne kontakt med oss om anbefalt monteringsmetode for din pipe.

Artnr :

PIPVIND3737

Pris kr. 4950.- inkl mva 

Til bestillingsskjema

prærievogn
prærievogn

Prærievogn til pipeløp

Enkelløpet pipe" Prærievogn " eller bue i slipt rustfritt stål  over pipeløp blir laget av Høyden Tynnplate. Prærievogna hindrer regn fra å trenge ned i pipeløpet slik at pipa blir kald og våt innvendig med dertil dårligere trekk og risiko for isdannelse / oppsprekking av mørtelfuger mellom teglsteinene.
Prærievogna monteres/ skyves  enkelt på skinnene ved feiing av pipeløp. Skinnene monteres på pipetopp med plugger, skruer eller rustfrie nagler
* Rustfri
*Enkel montasje

* Hindrer regnvann i pipeløpet

 Artnr : PRÆRRF280/450 for ett-løps pipe

Pris kr. 1526.- inkl mva 

Artnr : PRÆRRF 350/650 for 2 løpspipe

Pris kr. 1925.- inkl mva

Til bestillingsskjema

"Skorsteinsfløjel" eller røyksuger

"Skorsteinsfløjel" eller røyksuger har vært i anvendelse i Norden i hele 18- og 1900-tallet for å forbedre trekken i pipa. Etter dagens strenge krav til forbrenning er det ikke mindre viktig med god og jevn trekk. Pipehatten Røyksugern er en forbedret og foredlet utgave av 1800-tallets modell. I tillegg til å være røyksuger har den en bunnplate som virker som toppbeslag for pipa.

Pipehatten leveres i standard utførelse med bunnplate 53 x 53 cm med 20 cm rundt løp. Pipehatten leveres leddet for enklere tilgang til pipe for feieren. Andre størrelser på bunnplaten kan lages på bestilling. Pristillegg ved spesialmål kr.300.-

Artnr : PIBU5353MV

Pris kr. 4574- inkl mva 

Til bestillingsskjema

pipehatt røyksugern
bottom of page